7 Ekim 2010 Perşembe

Saç Şekillendiriciler

Bence kadın vücudunda en çok uğraş isteyen ve uğraş gösterilen yerdir saçlar! Kıvırcıksa fön çek düzelsin, düzse maşala kıvırcık olsun, bukleliyse kremle elektriklenmesin, aman yağmur yağiyor islanmasin, kestir, boyat, kırık aldır, kahkul düzelttir vs vs.. Hiç bitmez dertleri :)

Bu yazıyı yazmaktaki amacım nedir tam olarak bilemiyorum.. Fakat sanırım içimde, derinlerde bi yerde bu sıralar saçımla oynama isteği var :p Ama ne benim fikrim var, ne de hemfikir olan arkadaşlarım! Süper dimi?

Şimdik..

Kesim : Saçlarımın en uzun kısmı hemen hemen belimde olduğu için büyük çoğunluk istemiyor kestirmemi.. E ben de istemiyorum doğal olarak; çünkü saçı uzatmak kolay ama saçı sağlıklı uzatmak gerçekten zor ve zahmet isteyen bir olay! Öhüm öhüm yani ben bunu başarmışken (güneş gözlüklü artiz smiley) kıyamıyorum açıkçası kısaltmaya :/

Boya : 23 yaşındayım ve saçımı, gençlik yıllarımda :p uçlarını mavi yapmak dışında hiç boyatmadım.. Sağlıklı olmalarının bir diğer nedeni de bu sanırım :) Deniyor ki, bu zamana kadar yapmamışsın bundan sonra da boya olaylarına girme hiç.. Girdin mi çıkamazsın.. Nasıl olsa beyazların çıkmaya başlayınca boyatacaksın elbet.. vs..

Kalıcı şekil değişiklikleri, perma, düzleştirme vs : Hayatımda bir kere o hataya düşüp perma yaptırdım bikaç sene önce.. Su dalgası şeklindeydi ve kullanımı gerçekten kolaydı.. Hani diyorum her kış saclarım kıvırcıklaşsa sonradan açılsa :p Ama gelin görin ki 3-4 ayda bozulur dedikleri saç, saçım çok yavaş uzadıgından dolayı 2 seneye yakın süre boyunca hep kıvırcıktı :S Dipten gelenler düz, uç taraflar kıvırcık oldugu için ve ben de birden kestirmeye kıyamadıgım için hep düzleştirmek zorunda kaldım.. Zaten perma ilacından dolayı mahvolan saçım bir de yüksek ısıdan dolayı iyice yandı kavruldu feci bi hal aldı :( Sonra sıkı bi bakım dönemine girdim, Kerastase bu konuda bana çok yardımcı oldu sağolsun :)

Neyseeee, asıl amacım kullandığım elektronik saç şekillendirme ürünlerinden bahsetmekti nerelere geldim :)

Philips Salon Straight Pro XL :



Uzuuuun zamandır kullandığım yine Philips marka saç düzleştiricimin üstüne, sabah uykuluyken basmak suretiyle kırdıktan sonra (evet!) bir süre Yaso'nunkini ortak kullandık.. Alet öyle güzel bir şey ki "almalıyımm!" dedirtiyor :) Benim saçlarım düz sayılabilecek kadar az dalgalı, ayrı ayrı tutamlara ayırmak yerine sağ ve sol olarak ikiye ayırıp, tarar gibi 6-7 kez geciyorum gelişigüzel, saç dümdüz oluyor! Plakaları geniş ve ısısı çok yüksek (220ye kadar çıkabiliyor) olmasına rağmen çok yıpratmıyor..

Gözüm kapalı önerebileceğim bir ürün yani, teşekkürler Philips :)


Remington CIF75 Fibre Saç Maşası :


Maşa alırken tamamen bilinçsizdim.. Remington markasından haberim bile yoktu.. Tek isteğim saçlarımın en az yıpranacağı bir ürün almaktı.. Satıcı bayan ısrarla bunu önerdi teflon fibre kaplı plakalarından ötürü, saça minimum zararı verir dedi.. İnandım, aldım :) İyi ki inanmışım diyorum şimdi, inanın bikaç ay öncesine kadar herrr gün saçımın yarıdan aşağısını maşa yapmama rağmen canlılıklarından bir şey kaybetmediler.. Ben ince maşa almayı tercih ettim ki, yeri gelir ince gerekir sık sararım ince olur, günlük kullanırken tutamları kalın tutar geniş sararım kalın bukle olur diyerek.. Çok memnunum, bunu da gözüm kapalı önerebilirim :)


Braun İontec Satin Hair Tarak :


Bu ürün hakkındaki görüş, düşünce ve bilgilerimi şu yazımda aktarmıştım fakat bir kez daha söyleyeyim.. Ürün tamamen düzeltmeye yarayan, düzleştirme etkisi olmayan bir ürün!! Aldığım günden beri saçlarımı bu tarakla tarıyorum ve gayet memnunum.. Kabarma ve elektriklenmeyi yok etmesi sayesinde gün içinde baya kurtarıcı oluyor :) Diğerlerine göre daha lükse kaçan bir ürün ama eğer sizi zorlamayacaksa öneririm!



Sevgiler :)

5 yorum:

üzüm kuşu dedi ki...

bende remington maşa almıştım ama bi türlü beceremiyorum nasıl yaptığını da gösterirmisin kalın bukleler yapmak istiyorum ama olmuyoo:(

cicibebe dedi ki...

tabiiki gösteririm cemrecim, bi sonraki maşa seansımda adım adım fotolar yayınlarım :*

bahar tuz dedi ki...

selam maşanın aynısından aldım ama yeteri kadar açılmıyor sanki sorunlu olduğunu düşünüyorum.senle iletişime geçip resimlerini yollasam yardımcı olur musun

bahar tuz dedi ki...

selam yine ben.internette bulabildiğim tek cif75 kullanıcı sensin.o yüzden çok fazla yardımına ihtiyacım var.malesef internet sitesinden sipariş verdim ve telefon ettiğimde müşteri temsilcisi hatasız ürünün resmini istiyorlar tamamen açılmış haliyle bir resim gönderebilir misin bu benimki
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/3/5568.jpg

cicibebe dedi ki...

velvetly cnm bloguma bikaç gündür bakamamıştım kusura bakma şimdi gördüm sorunu.. valla ben benimkinde bir gariplik hissetmedim hiç ama şimdi yolladıgın fotona baktım kesinlikle garip! benim yukarıdaki fotodaki yarısı açılmış hali bile bundan daha fazla :S ama bence seninki aldıgın yerde ezilmiş olabilir.. şimdi maşam evde oldugu için yapısı bükülebilen bi şey mi bakamıyorum ama muhtemelen aldıgın yerde ezildi o tutup aşagı bastırdıgın kısım o yüzden tam kaldırmıyor diger tarafı.. eger o kısmı yukarı dogru egebilirsen sorun kalmaz.. internet sitesi depolarında beklerken eilerek egilmesi olası çünkü :/ bu fotoyu onlara gönder ve bu ezilme açıklamasını da yap bence cnm..