18 Nisan 2010 Pazar

Allık, Pigment vs. Pressleme İşlemi

Vakti zamanında Strawberry'den aldığım Mac Style allığımın, daha 1 kere bile süremeden elimden düşüp kırıldığını şu postumda söylemiştim..

Buna nasıl bir çözüm bulabilirim, ne yapabilirim diye araştırırken Just Makeup'ta pigment pressleme dosyası diye bir yazı gördüm ve dedim "ben bunu denerim.."

Aradan uzuuuun zaman geçti ancak denedim..


İlk hali bu idi.. Allığı tamamen kabından çıkardım.. Metal kısmı (pan deniyor sanırım) kerpeten pense ne bulduysam ugraştım ama ayıramadım plastik dış kısımdan :/ O bakımdan biraz pis bir iş gerçekleştirdim ehe ehe


Panım yerinden çıkmadıgı için, daha da batırmayayım diye ayrı bir kaba aktardım allığı ve un ufak yaptım bir spatula yardımı ile..


Alkolü göz kararı döküp, ne çok sıvı ne çok katı olacak şekilde ayarlayarak spatula ve fırça yardımı ile karıştırdım ve tekrar pana aktardım..

Buraya kadar güzeldi her şey ama bundan sonra biraz sıkıntı çektim ne yalan söyleyeyim.. Press yapacak, tam o boyutta düz bir yuvarlak bulamadım.. buldugum şey biraz daha küçüktü ve ben bi yerden bastırdım allık diger yerden fırtladı, deli etti beni..


En nihayetinde bu çıktı ortaya :) Başta biraz ıslaktı ama şimdi kenarlarını temizledim ve kurudu :) Hafif bi alkol kokusu var.. Bi kısmı da ziyan oldu tabi aktarma ve pressleyememe işlemlerinde ama E bu kadarını kurtardık gerisini aramayayım diye düşünüyorum :)

Teşekkürler Just Makeup :)

Sevgiler..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

aynı işlemi farlarım için yapsam olurmu ki?:s kuruyunca eskisi gibi kullanımı kolay oluyor mu canım?

cicibebe dedi ki...

bu işlemi, far allık pudra vs her türlü ürün için kullanabilirsiniz diyorlar.. benim sıradaki hedefim pigmentlerimi presslemek mesela :)
kullanımının ilk halinden hiçbir farkı yok cnm..

Kbr-Bhdr dedi ki...

iimiş:) bnmde farlarım pat pat kırılıo sanırım accık hor kullanıorum denenebilir sanki:)

Unknown dedi ki...

Vallahi helal olsun, ilk denemen ama kusursuz olmuş! Evet biraz ziyan oluyor ama hiç kullanamamaktan daha iyidir di mi =)

O metal kısmı neden zorlayıp çıkartmaya çalıştığını anlamadım ben?

cicibebe dedi ki...

hehehe teşekkürler canım valla sayende :)

metal kısmı çıkarınca daha temiz iş yapabilecegimi düşünmüştüm ben.. ki eger çıkarabilseydim press işlemi daha az hasarla atlatılabilirdi, çünkü plastik kısım düz bi şekilde press yapmamı engelledi :) neyse, buna da şükür :) hehehe :)

nily21 dedi ki...

süper olmuş eline sağlık..iki tane kırık allığım var..bi yığın paraya aldığım için atamadım. JM'de okumuştum ama cesaret edememiştim. Şimdi tatil fırsatı hemen deneyeceğim :))

cicibebe dedi ki...

Dene bence de Nilgün'cüm.. cesarete gerek yok ben yaptıysam herkes yapabilir hehehe :) çok faydalı bir işlem ;)