15 Nisan 2010 Perşembe

"7 Numara" Şenliğinde Güzel Günler Hepinize :)


Günlerden bir gün, 7 numaralı ahşap evin üst katını Çevre Mühendisliği okuyan dört genç kız öğrenci tutar. Birbirlerini yurtta tanımışlar ve hemen kaynaşmışlardır. Dördü de Türkiye'nin dört büyük şehrinden, üniversite kazanarak İstanbul'a gelmişlerdir. Derken, Bakkal Vahit'in memleketteki ağabeylerinden ikisinin oğullarının da İstanbul'da üniversite kazanacağı tutar. Başka ağabeyinin oğlu da, aktör olma hayalleri peşinde amca oğullarının arasına karışır. Katıksız taşralı olan ve daha önce İstanbul'a dair hiçbir fikirleri olmayan bu üç delikanlı da, 7 numara'nın alt katına yerleşirler.
Dört şehirli genç kız ile üç köylü oğlan aynı çatıyı nasıl paylaşacaklardır? Birbirlerine hiç benzemeyen hayat tarzları nasıl uzlaşacaktır? Aralarındaki kaçınılmaz çatışmaya çözümler ararken, nasıl bir demokrasi sınavı vereceklerdir? Olaylar, duygusal bir komedi diliyle anlatılır.



Aaahhh ahh.. Ne güzel bi diziydi o.. İçten, saf ve eğlenceli :) Her bölümünü severek izledik ailecek.. Depremden sonraki sene miydi neydi.. Sonraki sene tekrarını verdiler sabahın köründe.. Onu da izledim aynı keyifle :))

Bu sabah, erken uyandım (nedenseeee!) (biri şu akşam9-sabah9 bedavalarını kaldırsa ya artık!) (:p) annecik kahvaltı hazırlamaktaydı.. Yardım ettim ve ailecek, yine 7 Numara eşliğinde güzel bir kahvaltı ettik.. Ordan geldi aklıma yani bu cici dizi yeniden.. TRT1'de sabahları veriliyormuş yine, babam yine izliyormuş meğer :))

Güne güzel başlamak ne güzel.. Ha bir de Ali bakkal Abi fuşya toplar getirmiş onları gördüm camdan bakarken..

Haftasonu piknik mi paklar bizi ne?!

Sevgiler.. :)

5 yorum:

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

ben de çok severdim o diziyi. hala denk gelirsem izliyorum...

Sümeyye dedi ki...

ben de çok severdim yaaa,bak şimdi eski günler geldi aklıma..

Behiye Sönmez dedi ki...

Bu aralar benimde kahvaltı keyfimin ortağı bu dizi:)kaç kez tekrarını izledim yine de bıkmadım..

üzüm kuşu dedi ki...

hiç kaçırmazdım üniversiteye hazırlanırken hep böyle arkadaşlarım olsun evim olsun isterdim saol canım güzel peylaşımın için

cicibebe dedi ki...

hulya, sumeyye, behiye ve cemre :) sağolun güzel yorumlarınız için.. bu dizi gercekten de çok keyifli idi :) izlemeye devam edin hehehe :)