19 Şubat 2010 Cuma

ilk MİM :) Çocukluğuma Yolculukk :)

Sevgili ÇATI KATI tarafından ilk mimimi almış bulunmaktayım efendim..Heyecanlıyım,kotkuyorum zira sorular oldukça zor ve bu benim ilk mimlenişim :))

Lafı uzatmadan sorulara geçeyim en iyisi..

- Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleriyle) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem… Ve hangi yönünüze katkıda bulunduğu..

hmm..Sevgili babacım sağolsun ilkokuldan beri kendi işimi kendim görmemi söyler,ödevlerime dahi yardım etmez,beni ansiklopedilere yönlendirirdi :) Yaşım ilerledi,fatura yatırmaya falan gönderdi..Alışverişlerimi kendim yapmama (ve abuk subuk şeyler almama) göz yumdu :D Ben biraz geç gelen bir çocuğum..Allah gecinden versin,yalnız kaldığımda hayata hazır olmam için,hep o yönde davrandı..Üzülürdüm aslında başkalarının anne-babası çocuklarının ödevini kendi yapıyo benimki neden yardım bile etmiyo diye ama sonradan anladım ki,bir çocuğun kendi başına bir birey olabilmesi için o şekilde müdahale değil,doğruya yönlendirme gerekliymiş ve sevgili babacım bunu uygulamış..şimdi görüyorum faydasını tabiiki.. Teşekkürler Canım Babam :)



- Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?

Barbielerle evcilik dicem de,oynamazdım aslında ben bebeklerle..Ortaya hepsini dizer,oturur kıyafet dikerdim :D

- Sokakta oynar mıydınız?

Evetttt! Hem de bayılarak! Ama ne yalan söyleyeyim çok da mızıkçı bir çocuktum :) İşime gelmeyince mızırdanır,itiraz eder çıkardım oyundan :D En zevkli kısmı yaz akşamlarında karanlıkta direğin altında ip atlamaktı tabii ama sağolsun annecim hiç çıkarmazdı akşamları..Ööööyle garip garip sokağı izlerdim camdan :(

- Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum/olay…

Şu aralar ciddi ciddi salak olmayı istiyorum :) Yani "keşke çocukluğumdan beri kapasitesi az olan,ailesinin eğitim ve kariyer açısından bi beklentisi olmayan vasat bir öğrenci olsaydım.." cümlesini her gün kuruyorum son 1-2 aydır.. :/

neyse..deşmeyelim :)

- Çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay…

şimdi bunu çocukluk olarak algılarsam; vereceğim cevap üstteki cevabımla çelişecek :D ilk gençlik olarak algılarsam da ünv ilk yılları ilk gençlik için biraz geç gibi gelecek..ne yapsam bilemedim :)

ama ilk gençlik yıllarımın bana kazandırdığı en güzel şey sanırım Abim.. Canım benim canım benimmmm :)

- Varsa çocukluk dönemine dair bugünü etkileyen bir olay, anı..

umm.. Sene 1999 veya 2000.. Yaş 12-13.. Bi akşam amcamlarda otururken,cep telefonum çaldı.. Babam.. Açtım "hemmen eve gel" diye buyurgan ve sert bir ses tonu.. Eve gidene kadar içim içimi yedi "n'oldu ki acaba" diye.. Günlüğüm sayesinde yakalanmışım :) Bi üstteki sorunun cevabında bahsetmediğim konuların geçtiği bir tartışmayı yaşadık.. Çok etkilendim tabi söylememe gerek var mı bilmem :)
Şimdi bazen eve geç kaldığımda,arayıp "nerdesin geç oldu bıkbıkbık hemen eve gel" dediği anda tüylerim diken diken olur ve eve gelene kadar, artık gizli kapaklı işler(!) yapmasam da içim içimi yer :)



ayhh! başlarken "ben bunlara kesinlikle içten cevap veremem" diye hayıflanırken bakar mısınız nasıl da yazmışım : )) Yazmak işte böyle bir şey yaa uçsuz bucaksızzz :)

ve ben de şimdi bu mim'i sevgili cadı shewolf'aaa ve paranoya abidesi moda,makyaj,güzellik bloguna handeciğime gönderiyorum..Hayırlı olsun :))

not1: Evet evet o cici bebek benimmmm :)
not2: Hayır hayır kesinlikle kendini beğenmiş değilimmm :)

3 yorum:

çatı katı dedi ki...

çok eğlenceliydi iyi ki mimlemişim :) bundan sonra yandın :)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Hoş bir mim olmuş..mızıkçı olduğunuzu itiraf etmenizde öyle..

cicibebe dedi ki...

çatıkatı : ehe ehe acı bana :p

onuncu köyün adamı : teşekkürler,gerçekleri inkar etmek yanlış olurdu :)