25 Kasım 2010 Perşembe

Villa Sapanca / Sapanca

Son zamanlarda sürekli gezdiğimin kanıtı oluyor sanırım bu tanıtım yazıları ama ne yapayım :) Gidip görüp beğendiğim yerleri sizlerle de paylaşıp duyurmak istiyorum. Ya da kötü yönleri varsa bilgilendirmek.. Neticede ben de hepsini netten, bloglardan falan duyup da gidiyorum..

Villa Sapanca'nın kimbilir kaç milyon kez önünden geçmişimdir Sapanca sahile giderken ama normal zamanda hiç dikkat çekmeyen sıradan bir ev gibi duruyor ben ne yapayım :p

Yine bi haftasonu huzuruna -bu sefer yakınlarda bi yerde- ihtiyacımız vardı ki Villa Sapanca'ya rastladım internette.. Odaları biraz inceledikten sonra yine Büyükada yazımda bahsettiğim rahatımı düşünerekten en üst katta bulunan mavi suit'i tercih ettim..

Bi saniye bi saniye! Oda tanımlarına geçmeden önce başa sarıyorum! :)

Villa Sapanca, Aslında bir ev! Canan Hanım mevcut evini aylarca (yanılmıyorsam 6ay idi) süren bir tadilattan sonra pansiyon olarak hizmete açıyor.. Pansiyon demek biraz yetersiz aslında.. Çok ilginçtir ; Ben sitelerine yorum yazarken "müşteri değil, evinde misafir ediyor" tabirini kullanmıştım, şimdi adres vermek için siteyi açtığımda onların da yazı başlıklarında "Pansiyon Değil Evimizde, Müşteri Değil Misafirimiz Olun..." ifadesini kullandıklarını gördüm.. Düşüncelerini okumadan aynı şeyi düşünmem, emellerine ulaştıklarını ve başarılı bir iş yaptıklarını göstermiyor mu sizce de?

Odalar, Mavi Suit, Sarı Oda, Lila Oda ve Yeşil Oda olarak isimlendirilmiş.
Mavi suit teras katında yer alıyor ve her türlü konfora sahip.. Sarı oda onun biraz daha az ekipmana sahip olanı ve diğer odalar... Sitelerinde ayrıntılı bilgi var zaten hepsiyle ilgili..


Mavi suit - Yatak ve Oturma grubunun bir kısmı.. Diğer kısımda da yine bir koltuk, şömine ve tv,dvd vs var.. Ve dolap..


Mavi suit - Banyo


Villa Sapanca'ya vardığımızda ben yüksek ateşten melül melül bakıyor, öksürükten nefes alamıyordum :) Ama evde de yatıcam neticede, burda da yatarım diyerekten rezervasyonu iptal etmedik ve geldik.. Odalara girişler saat 14:00'te oluyor ve 11:30'da da çıkışlar yapılıyor.. Saat 2 bucuk civarı oradaydık ve ben o saatten akşam 7ye kadar bilinçsiz yattım.. Öksürüğümle diğer misafirleri ve belki de yan komşularımızı rahatsız ettim ama nihayet akşam saatlerinde ilaçlar ve yeşil çaylar, ıhlamurlar da etkisini göstermeye başlayınca kendime gelebildim biraz.. Amacım biraz çevre gezisi idi ama göze alamadılar benim tekrar kötüleşme durumumu o yüzden reddedildi önerim :( Boynum bükük vaziyette katıldığım tavla turnuvasında rakipleri bozguna uğratıp gömleğimi kazanınca da keyfim iyiden iyiye yerine geldi ve havuz başında çay&çekirdek önerimi kabul ettirdim :)



Hava soğuktu evet ama düşünceli ev sahiplerimizin yerleştirdiği ısıtıcı sayesinde saatlerce çene çalabildik üşümeden :) Soğuk zamanlarda bile böyle keyifliyse bu havuz başı, yazın düşünemiyorum! Hele ki havuzdan çıktıktan sonra akşam güneşinde ne dedikodu yapılır orda ühüüüüüü :p



Mutfak, diğer her yer olduğu gibi tamamı bize ait bir alan.. Yemek pişirmek hariç, her şeyi kendimiz yapıyoruz.. Yiyip içiyor ve bulaşıklarımızı yıkıyoruz!

Evin içinde ayakkabı ile dolaşmıyoruz, sigara kullanmıyoruz, gürültü yapmıyoruz... vs. Bu gibi konularda sanırım Canan Hanım'ı olumsuz eleştirenler olmuş ama ben üzülmemesini tavsiye ediyorum. Bazen insanlar güzel olan şeyleri karalayacak taraf bulamayınca neye saldıracaklarını bilemezler.. Bu da muhtemelen öylesine bir görüştü.. Çünkü bence Canan Hanım'ın uyarıları ukalalık değil tamamen iyi düşünce örneği.. Düşünün bir, gittiğiniz kaç yerde merdivenin bir basamağı ile ilgili bir uyarı aldınız? 8. basamak biraz yüksek olduğu için takılabiliyormuş misafirler, bu konuda bile uyarıda bulunuyor kendisi! Bu, misafirlerini önemsemek değil de nedir? Aman, heyecan yaptım :p Asılsız olumsuz eleştiri görünce üzülüyor insan ister istemez tabi..

Ortak alanda bulunan oturma grubunun rahatlığına bakın hele! Bir şömine, masa, okey takımı&tavla da mevcut bu alanda.. Ve bilgisayar! Ve yazıcı! Ve bunları da kullanabiliyoruz!!



Aklıma gelenleri paylaştım.. Sizin aklınıza takılan olursa bana da sorabilirsiniz ama Canan Hanım'ın size bu konuda benden daha iyi ve seve seve yardımcı olacağını düşünüyorum..

Mutlu günler :)

Not : Yazıyı Ev Sahiplerinin izni olmadan yazdım ve yayınladım, şimdi bir mail atıcam, duruma göre kaldırabilirim de!

Not 2 : Fotoğraf makinesiz gittiğim için her ayrıntıyı yakalayıp gösteremedim, telefonla yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım. Teşekkürler :p


Sevgiler..

:)

8 yorum:

Sümeyye dedi ki...

yine çok cici bir mekan bulmuşsun...çok özendiriyorsun beni ufaklığı hasta etmeyeyim diye hep frenliyorum kendimi ama senin yüzünden bozucam tövbemi :)

cicibebe dedi ki...

yok canım sen şimdilik faaliyete gecme. biriktir hepsini, yaz gelsin de sırayla yaparsın :)) hasta olmasın bebişimiz :)

Nisamu Style dedi ki...

Ne kadar güzel bir yermiş:)Tam kafa dinlenilecek yer.
,
http://wwwnisamublogcucom-nisamu.blogspot.com/

cicibebe dedi ki...

evet nisamu gercekten öyle :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Çok güzel yermiş emegine saglık en azından gözümüzü doyurdun

cicibebe dedi ki...

pembeesinti'cim teşekkürler :)

buğday taneleri dedi ki...

Canan Hanım bizim yüksek volümlü baritonumuz oğlumuzu kabul eder mi acaba? başka bir ifadeyle çocuk kabulü var mı?

cicibebe dedi ki...

Valla bence Canan Hanım Ahmet Kerem'i hiç sorun etmez :) ama odalar bitişik oldugu için varsa komşular bişi der mi bilemem :) ayrıntılı bilgi almak isterseniz numaraları 0264 582 22 55.. ama bence hiç sorun olmayacaktır, harika bir tatil geçirirsiniz :)